© Pexels

Dieven maken meer dan 2 miljoen dubbeltjes buit uit geldtransport

In de VS hebben dieven meer dan 2 miljoen dubbeltjes gestolen uit een geldtransport.

Dieven hebben in de Amerikaanse stad Philadelphia een vrachtwagen opengebroken en 200.000 dollar aan dubbeltjes gestolen. De vrachtwagen was onderweg van de Munt in Philadelphia naar de staat Florida toen de diefstal plaatsvond. De chauffeur had zijn lading de avond ervoor opgehaald bij de Munt en was naar huis gegaan om te slapen. Bij terugkomst de volgende ochtend bleek de vrachtwagen opengebroken te zijn en waren de dubbeltjes gestolen.

De politie weet nog niet hoeveel mensen er betrokken waren bij de diefstal en hoe de munten zijn weggevoerd. Het is ook nog onduidelijk of de dieven wisten dat het om een geldtransport ter waarde van 750.000 dollar in dubbeltjes ging. De politie vermoedt dat ladingdieven de laatste tijd vaker het doelwit zijn van vrachtwagenrovers. Het is niet alleen geld dat gestolen wordt, maar ook goederen als lamsvlees, kip, tv’s, koelkasten en alcohol.

Op de parkeerplaats waar de vrachtwagen stond, troffen agenten containers vol met omgevallen munten en verloren buit aan. Schoonmakers hebben urenlang gewerkt om alle weggerolde dubbeltjes te verzamelen. De politie hoopt meer te weten te komen over de diefstal door bewakingsbeelden van de parkeerplaats te bekijken.