© YouTube

VIDEO: Criminele organisatie opgerold die met heli’s en vliegtuigen grote partijen hasj smokkelde uit Marokko

In Spanje is een criminele organisatie opgerold die grote partijen hasj met helikopters en vliegtuigen smokkelde uit Marokko.

Het onderzoek werd in september 2019 gestart nadat een helikopter gecrasht was in Marokko. Verder onderzoek leidde naar een groep criminelen die op zoek was naar tweedehands vliegtuigen, helikopters en reserveonderdelen. Twee maanden later was het weer raak en werd 420 kilo hasj in een vliegtuig van de drugsbende in Marokko gepakt. Twee personen zijn toen aangehouden.

De criminele organisatie bleek te beschikken over piloten uit Spanje en uit Latijns-Amerika, voornamelijk uit Mexico. Gedurende het onderzoek zijn zeker twee vliegtuigen van de drugssmokkelaars gecrasht. Bij het tweede ingeval, op 9 september 2021, kwam een piloot om het leven tijdens een nachtvlucht in Marokko. Niet alleen met vliegtuigen maar ook met boten bleek de bende hasj het land binnen te brengen.

De politie is recent in actie gekomen en heeft invallen verricht bij meerdere verdachten. Bij doorzoekingen op 24 locaties in in Murcia, Toledo, Cáceres, Huelva en Sevilla werden 41 verdachten aangehouden. Verder zijn vier vliegtuigen in beslag genomen. De bende bleek te beschikken over monteurs en een soort ‘vliegschool’ voor de ingevlogen piloten om te oefenen. Er zijn beelden vrijgegeven van de doorzoekingen en enkele in beslag genomen vliegtuigen.