© US Army via Wikimedia Commons

Man mogelijk onterecht veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor liquidatie drugswereld Brunssum

Een man die tot 30 jaar gevangenisstraf veroordeeld is voor de liquidatie van Sven Prins in Brunssum, is mogelijk onschuldig veroordeeld.

Volgens L1 leidt nieuwe informatie van justitie naar een Belgische verdachte. Verdachte Sergio K. beweert al sinds zijn aanhouding in 2016 dat hij niet aanwezig was bij de liquidatie. Hij verklaarde dat niet hij maar een andere man betrokken was bij de schietpartij in Brunssum. Uit angst voor represailles richting hem of zijn familie, kon K. zijn naam niet noemen.

Vorige maand ging het hoger beroep in deze zaak van start. Op 20 september eiste justitie opnieuw 30 jaar gevangenisstraf tegen de drie verdachten. Een persoon schreeuwde toen een naam in het publiek. Het Hof vroeg of dat de naam was die Sergio niet wilde noemen, waarop de verdachte dat bevestigde. Justitie denkt de echte verdachte te hebben gevonden maar geeft aan dat hij nog niet is aangehouden.

De 30-jarige Sven Prins werd in september 2015 doodgeschoten bij een achtervolging. In zijn auto zat een vriend die de aanslag overleefde. Het motief voor de liquidatie ligt vermoedelijk in een conflict om drugs, maar de politie kon dit nooit bewijzen.