© Politie

VIDEO: Criminelen laten zich insluiten en halen kluis leeg bij overval op Lidl supermarkt

De politie heeft beelden gedeeld van overvallers die zich hebben laten insluiten bij een Lidl en vervolgens de inhoud van een kluis buit hebben gemaakt.

De drie overvallers sloegen op zaterdag 4 januari 2020 toe bij de Lidl supermarkt in Maassluis. Op bewakingsbeelden is goed te zien hoe het drietal te werk gaat. Ze maken kort voor sluitingstijd zogenaamd gebruik van het bezoekerstoilet, maar laten zich daar ongemerkt insluiten in de winkel.

Op het moment dat de winkel gesloten is verschijnen de overvallers weer. De drie mannen lopen direct door naar het kantoor en bedreigen de aanwezige medewerkers. De manager wordt vastgebonden en de kluis is leeggehaald. Ook andere medewerkers, die hun kassalade komen afgeven, worden overmeesterd en vastgebonden. De telefoons van de slachtoffers worden afgepakt.

De inhoud van alle kassalades en kluis verdwijnt in een zwarte Booster-sporttas. Het drietal probeert vervolgens ook nog een andere kluis te openen met een slijptol. De poging mislukt want de kabel van het slijptol blijkt niet lang genoeg om de kluis open te slijpen.

De overvallers besluiten met het geld uit de andere kluis en kassalades er vandoor te gaan. et drietal vlucht via de nooduitgang richting de Wethouder Smithal. Bij die sporthal laten ze de telefoons en een pakje Marlboro-sigaretten achter. De politie heeft beelden gedeeld van de overvallers en roept getuigen op om zich te melden.

https://www.youtube.com/watch?v=r7yjQXwDGMg