VIDEO: Drie Spaanse agenten gedood bij confrontatie met speedboot drugssmokkelaars
© screenshot

VIDEO: Twee Spaanse agenten gedood bij confrontatie met speedboot drugssmokkelaars

Gisteravond zijn twee agenten omgekomen en twee anderen gewond geraakt in de haven van het Zuid-Spaanse Barbate, nadat ze werden overvaren door een narco speedboot.

Op beelden is te zien hoe de grote speedboot herhaaldelijk langs een politieboot scheert en uiteindelijk over deze boot heen vaart.

De Guardia Civil, de Spaanse politie, klaagt over onderbemanning in hun strijd tegen drugssmokkelaars. Volgens Spaanse media bevinden zich meerdere drugsboten in de haven van Barbate vanwege het slechte weer in de Straat van Gibraltar.

Normaal gesproken liggen deze boten op open zee om drugs op te pikken. Vanwege het slechte weer was dit nu niet het geval. Toen de politie ze wilde controleren, vluchtten de meesten weg. Twee boten bleven in de haven rondvaren, waarvan er één betrokken was bij het fatale incident.

Het lopende onderzoek zal hopelijk meer inzicht verschaffen in deze tragische gebeurtenis. De Spaanse autoriteiten zetten alles op alles om de verantwoordelijken op te pakken en voor de rechter te brengen.