Blokken cocaine
20 kilo blokken cocaïne. (Foto ter illustratie)

Voormalige lijfwacht Lil Kleine verdacht van 140 kilo cocaïne en witwassen 1,5 miljoen drugsgeld

Vivian L.P., voormalige lijfwacht van rapper Lil Kleine en bekend van zijn optredens als beveiliger, wordt beschuldigd van de invoer van 100 kilo cocaïne, handel in nog eens 40 kilo cocaïne en het witwassen van ruim 1,5 miljoen euro drugsgeld. De aantijgingen kwamen naar voren tijdens een inleidende zitting.

L.P. kwam in het vizier van de politie tijdens het onderzoek naar de voortvluchtige drugscrimineel ‘Bolle Jos’ Leijdekkers. Hoewel het contact met Bolle Jos niet kon worden bevestigd, bleken er volgens Het Parool chats te zijn tussen L.P. en de Belgische crimineel Flor B., een zakelijke partner van Bolle Jos.

Het onderzoek, mede gebaseerd op versleutelde berichten van de dienst Sky ECC, onthulde vermeende betrokkenheid bij cocaïne-invoer, drugshandel en witwassen van geld.

L.P. werd in oktober 2023 gearresteerd in zijn woning in Eindhoven, waarbij vier versleutelde telefoons en drie luxe horloges in beslag werden genomen. Zijn advocaat benadrukte dat de beschuldigingen ongegrond zijn, en L.P. zelf ontkent elke betrokkenheid bij strafbare feiten.

De zaak zal vervolgd worden, en verdere getuigenverhoren en informatie over het starten van het onderzoek zijn aangevraagd door de verdediging. De datum voor de inhoudelijke behandeling is nog niet bekend.