VIDEO: Drugshandelaar en duizenden kilo's hasj gepakt na schieten op Spaanse politieagent

VIDEO: Drugshandelaar en duizenden kilo’s hasj gepakt na schieten op Spaanse politieagent

De Guardia Civil heeft in Alcalá de Guadaira (Sevilla) de drugshandelaar gearresteerd die afgelopen vrijdag tijdens een drugsoperatie in Trebujena (Cádiz) op een Guardia Civil-agent had geschoten. De agenten wisten een smokkel van hasj te voorkomen die via de Guadalquivir-rivier zou worden binnengebracht.

Tijdens de politieactie werden de Guardia Civil-agenten beschoten met vuurwapens, waarbij een van hen gewond raakte aan zijn hand. Dezelfde nacht waarin de gebeurtenissen plaatsvonden, werd een van de leden van de criminele organisatie al gearresteerd.

De Guardia Civil heeft twee bestelwagens in beslag genomen die vol zaten met 90 balen hasj, met een totaalgewicht van 3.372 kilogram – beide voertuigen waren eerder gestolen -, evenals 3.200 liter brandstof om de boten van brandstof te voorzien, en het geweer dat werd gebruikt – ook gestolen – samen met de munitie om op de agenten te schieten.

De operatie vond plaats op de avond van 25 september en omvatte agenten van de Organische Eenheid van de Recherche, de Rapid Action Group (GAR), een helikopter van het korps, territoriale patrouilles voor burgerveiligheid, het PEGASO-team en de provinciale maritieme dienst.

De Guardia Civil omsingelde het riviergebied rond Trebujena toen ze de boot zagen die werd gebruikt om de drugs te laden, twee bestelwagens die werden geladen en talloze mensen die, toen ze werden ontdekt, op de vlucht sloegen.

Tijdens de operatie gebruikte een van de drugshandelaren een geweer om actie van de agenten te voorkomen en schoot hij op korte afstand op het officiële voertuig dat ze bestuurden.

De operatie resulteerde in de arrestatie van een 28-jarige man uit El Cuervo, Sevilla, op verdenking van drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Als vervolg op het onderzoek naar de schutter en de andere betrokkenen bij de smokkel, arresteerden agenten van de Organische Eenheid van de Recherche van de Guardia Civil van Cádiz, GAR en met medewerking van de Nationale Politie een 41-jarige man in Alcalá de Guadaira (Sevilla) op verdenking van poging tot moord, lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel en beschadiging van een officieel voertuig.

De operatie loopt nog en verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Details van de operatie

De operatie begon op de avond van 25 september, toen de Guardia Civil een boot zag die de Guadalquivir-rivier opvoer. De boot was geladen met drugs, en de Guardia Civil besloot om de boot te onderscheppen.

Toen de agenten de boot naderden, werd er op hen geschoten. Een van de agenten raakte gewond aan zijn hand. De Guardia Civil schoot terug, maar de drugshandelaren konden ontsnappen.

De agenten omsingelden het gebied en begonnen een zoektocht naar de drugshandelaren. Ze vonden twee bestelwagens die vol zaten met hasj. Ook vonden ze het geweer dat was gebruikt om op de agenten te schieten.

Dezelfde nacht arresteerden de agenten een 28-jarige man uit El Cuervo, Sevilla. Hij werd gearresteerd op verdenking van drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De volgende dag arresteerden de agenten een 41-jarige man in Alcalá de Guadaira (Sevilla). Hij werd gearresteerd op verdenking van poging tot moord, lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel en beschadiging van een officieel voertuig.