VIDEO: Drugslab aangetroffen in manege Vorstenbosch bij inval

De politie heeft in een manege in Vorstenbosch een inval verricht en een drugslab aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van informatie over de mogelijke aanwezigheid van een drugslab in het pand aan de Kampweek stelde de politie een onderzoek in. Agenten hebben afgelopen nacht een inval verricht en de manege doorzocht.

De verborgen ruimte, die hiervoor ingericht was in het pand, werd onder meer afgeschermd door pakken stro. De experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn vandaag aan de slag gegaan met de ontmanteling van het lab. In de ruimte stond geavanceerde apparatuur voor de productie van een forse hoeveelheid synthetische drugs. De exacte productiecapaciteit wordt nog onderzocht.

In het drugslab troffen de agenten twee mannen aan. Het gaat om een 32-jarige inwoner van Wemeldinge en een 37-jarige man waarvan de woonplaats nog onbekend is. Zij zijn beiden aangehouden. Ook vier personen die in het pand sliepen zijn aangehouden. Onderzocht wordt of en op welke manier zij betrokken zijn bij het drugslab.

In het lab werden enkele honderden liters grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden, waaronder BMK, fosforzuur en caustic-soda. In drugslabs zoals dit worden chemische stoffen vermengd, aldus een woordvoerder van de politie. Beelden van het drugslab zijn hieronder te bekijken.