Meer informatie bekend over slachtoffer en verdachten liquidatie Rotterdam-IJsselmonde

Er is inmiddels meer informatie bekend omtrent de liquidatie van een man in Rotterdam.

Bij de meldkamer kwamen vanochtend rond 7.00 uur meldingen binnen van een schietpartij op de Bramentuin in IJsselmonde. De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gegaan en troffen een zwaargewonde man aan. Het slachtoffer had meerdere schotwonden en is kort na de schietpartij overleden. Het gaat om een 30-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer zou een bekende zijn van de politie.

De politie stelde direct een groot onderzoek in naar de liquidatie en is op zoek gegaan naar de daders. Volgens getuigen zijn twee personen na de knallen weggereden in een goudkleurig transportbusje. Op de kruising van de Sportlaan en de Arresleestraat zijn de twee verdachten vermoedelijk overgestapt in een andere auto om hun vlucht te vervolgen.

De tweede vluchtauto werd later gespot op de Vaanweg, waarna een achtervolging werd ingezet door meerdere politieauto’s. Aan het einde van de Dordtsestraatweg verloor de bestuurder de macht over het stuur en crashte tegen een geparkeerd staande auto op de Verlengde Motorstraat. De twee inzittenden probeerden te voet verder te vluchten, maar na een waarschuwingsschot werden zij alsnog aangehouden, een op de Dordtselaan, de ander vlakbij op de Strevelsweg. Het gaat om een Dordtenaar van 21 en een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

De mannen zitten vast en worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. Waarom het slachtoffer werd doodgeschoten is nog niet bekend. Het onderzoek naar de afrekening in (vermoedelijk) het criminele milieu is in volle gang. De politie heeft veel sporen verzameld en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.