VIDEO: Fietser gezocht voor aanranden 21 vrouwen op straat in Alkmaar

De politie is op zoek naar een man die in Alkmaar al 21 vrouwen heeft aangerand.

De dader heeft sinds begin september zeker 21 vrouwen op straat aangerand. De meeste slachtoffers waren op het moment van aanranding aan het wandelen of joggen. De fietsende dader benaderde de vrouwen van achteren en sloeg of greep hen vervolgens op of bij hun billen. De incidenten speelden zich met name af in het stadspark Rekerhout, maar ook in de omgeving van het Achtergeestpad bij de buurt Beverkoog.

Hoewel er de laatste tijd extra is gesurveilleerd en er al eerdere oproepen zijn gedaan, blijft de aanrander doorgaan. Het lijkt erop dat hij ervoor zorgt dat er steeds geen getuigen in de buurt zijn, meldt een woordvoerder van de politie. Getuigen die meer weten of gezien hebben worden opgeroepen om zich te melden.

Het meest recente incident gebeurde op dinsdag 17 november 2020 op een fietspad langs de Hertog Aalbrechtweg, op de route naar Rekerhout. Rond 17.30 uur sloeg de dader toe bij een 26-jarige vrouw die daar aan het hardlopen was. De man had een zwarte jas met capuchon aan en fietste na de aanranding weg richting NS-station Alkmaar Noord.