© Politie Utrecht

VIDEO: Gewapende mannen gezellig aan het kletsen in wietkwekerij Utrecht gezocht door politie

De politie in Utrecht is op zoek naar een aantal mannen die gewapend op beeld staan in een wietkwekerij.

Bij de politie kwam begin januari een anonieme melding binnen dat er in een appartement aan de Ebodreef een wietkwekerij aanwezig zou zijn. Volgens de tipgever zou er een sterke wietgeur handen en kwamen er regelmatig mensen langs die er niet woonden. Bij doorzoeking bleek de tip inderdaad te kloppen want er was een wietkwekerij met 115 planten in het pand. Daarnaast bleek er een grote hoeveelheid toppen te liggen.

Tijdens het ontmantelen van de kwekerij ontdekken agenten dat er camera’s in de woning hangen. Op de beelden zijn in totaal vier mannen te zien die op een bank zitten en met elkaar kletsen. Op één van de fragmenten is te zien dat één van de mannen een revolver tevoorschijn haalt en aan de andere mannen laat zien. De huurder van de woning zegt niks te weten van een wietkwekerij, hij had de woning onderverhuurd. Er is nog niemand aangehouden.

Op andere beelden zijn de vier mannen gezamenlijk te zien. Ze zitten op de bank en kletsen wat met elkaar. De mannen staan duidelijk op de beelden, ook al is de kleur wat vertekend. De politie roept mensen die meer weten over de mannen en/of hennepteelt op om zich te melden. De beelden zijn onderaan het artikel te bekijken.