VIDEO: Horecaondernemer uit Zaandam bruut overvallen en ontvoerd in bestelbusje

Beelden van daders gezocht voor een brute overval op en ontvoering van een horecaondernemer uit Zaandam.

De 57-jarige horecaondernemer heeft op dinsdagochtend 30 augustus 2022 een traumatische ervaring meegemaakt. De man werd bij zijn huis aan de Stadskwekerij overmeesterd door drie daders en werd vervolgens ontvoerd en vastgehouden in een witte Volkswagen Transporter. De daders waren op zoek naar geld en doorzochten tevergeefs het huis van de man. Uiteindelijk werd het slachtoffer gedwongen om de locatie van zijn geld aan te wijzen.

Na ruim twee uur zijn de daders er met geld en een bankpas vandoor gegaan. Het slachtoffer werd uiteindelijk behandeld in het ziekenhuis vanwege kneuzingen aan zijn gezicht. De politie heeft nog geen spoor van de witte Volkswagen Transporter en vermoedt dat de daders deze nog steeds gebruiken.

De daders worden omschreven als mannen met een donkere huidskleur en mogelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Ze spraken Nederlands. Er is geprobeerd om te pinnen met de gestolen bankpas op de Eerste Van der Helststraat in Amsterdam.

Deze gebeurtenis is een schok voor de gemeenschap en de politie doet er alles aan om de daders op te sporen en te berechten voor hun misdaden. Mocht iemand informatie hebben over deze zaak, dan wordt hen dringend verzocht om contact op te nemen met de politie.