Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

VIDEO: Huurmoordenaar gezocht voor liquidatie Franse drugsmilieu gepakt in Spanje

De Spaanse politie heeft een verdachte gepakt die gezocht werd voor een liquidatie in het Franse drugsmilieu.

Een gevaarlijke voortvluchtige, die bekendstaat als “Dragonfly” en gezocht wordt voor de moord op een lid van een rivaliserende bende in Frankrijk, is gearresteerd. Dankzij de snelle samenwerking tussen de Spaanse en Franse politieautoriteiten is hij opgespoord en gearresteerd in een gemeente van Girona.

Deze arrestatie is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen de Spaanse en Franse politie, waarbij zij nauw hebben samengewerkt om deze gevaarlijke crimineel te traceren en in hechtenis te nemen. De voortvluchtige “Dragonfly” werd gezocht voor een ernstige misdaad, namelijk de moord op een lid van een rivaliserende bende in Frankrijk.

Het feit dat hij nu is gearresteerd in een gemeente van Girona is een grote overwinning voor de wetshandhavingsinstanties en een duidelijk signaal dat er geen ruimte is voor criminelen om te ontsnappen aan gerechtigheid. De politieautoriteiten hebben laten zien dat ze vastbesloten zijn om gevaarlijke individuen achter de tralies te zetten en de veiligheid van de burgers te waarborgen.

De samenwerking tussen de Spaanse en Franse politie is van cruciaal belang geweest om deze voortvluchtige te lokaliseren en te arresteren. Het laat zien dat internationale samenwerking en uitwisseling van informatie essentieel zijn om criminelen te vangen en grensoverschrijdende misdaad aan te pakken.