Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Tweetal met rode shopperbag maakt cash buit bij gewapende overval Amsterdam

De Amsterdamse politie onderzoekt een gewapende overval waarbij de daders geld buit hebben gemaakt en zijn gevlucht.

In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 augustus is een poolcentrum aan het Buikslotermeerplein overvallen door twee gewapende mannen. De overvallers bedreigden het personeel met een vuurwapen en wisten een geldbedrag buit te maken. Vooralsnog zijn de verdachten niet aangehouden, en de politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden.

De overval vond plaats net na middernacht, om 00:19 uur, en de politie werd onmiddellijk gealarmeerd. Meerdere politie-eenheden snelden ter plaatse om te reageren op de melding. Bij aankomst troffen ze twee geschrokken medewerkers aan, die gelukkig ongedeerd waren gebleven. Een zoektocht naar de verdachten op het terrein leverde echter niets op.

Het onderzoek naar de gewapende overval is in handen van de recherche, die nu een beroep doet op het publiek voor informatie. De politie vraagt specifiek naar personen die rond het tijdstip van de overval mogelijk beeldmateriaal hebben waarop de verdachten te zien zijn. Ook getuigen die iets hebben gezien of gehoord over de overval worden dringend verzocht contact op te nemen met de autoriteiten.

Volgens getuigen droegen beide overvallers bivakmutsen en handschoenen, wat hun identificatie bemoeilijkte. Opvallend was dat de daders goed leken te weten waar ze moesten zijn. De mannen waren tussen de 18 en 20 jaar oud en hadden een verschillend postuur: één van hen was mager en de ander had een voller figuur. Beiden waren gekleed in donkere kleding, en één van de mannen droeg opvallend genoeg een rode shopperbag.

De politie benadrukt dat elke tip van groot belang kan zijn in het oplossen van deze gewapende overval en verzoekt het publiek om actief mee te helpen bij het vinden van de verdachten.