© YouTube

VIDEO: Invallen in Den Haag en autoverhuurbedrijf bij Encrochat PGP-onderzoek drugshandel en witwassen

De politie heeft in Den Haag invallen verricht in een onderzoek naar drugshandel, smokkel en witwassen.

Na onderzoek en informatie uit gekraakte berichten van Encrochat PGP’s, heeft de politie een aantal verdachten in beeld gekregen. Ze bleken op grote schaal in verdovende middelen te handelen en de opbrengsten te witwassen, meldt een woordvoerder van de politie. Bij de actie zijn meerdere woningen en bedrijfspanden doorzocht. Negen verdachten in de leeftijd van 27 tot 59 jaar oud zijn aangehouden en vastgezet.

Bij de doorzoekingen werden wapens, geld en administratie aangetroffen en zijn auto’s en drugsgerelateerde spullen in beslag genomen. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten. De verdachten zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaten.

In dit onderzoek werd ook een autoverhuurbedrijf in Den Haag doorzocht. De auto’s die dit bedrijf verhuurt, zijn in beslag genomen, omdat ze mogelijk zijn verkregen met crimineel vermogen. De recherche heeft in het onderzoek onder meer gebruik gemaakt van informatie uit Encrochat PGP-telefoons.