Het bericht dat meerdere gebruikers van Encrochat hebben ontvangen na hack.

UPDATE: Bekende leverancier PGP-toestellen Encrochat mogelijk ‘gehackt en overgenomen’

Een bekende PGP-provider zou mogelijk gekraakt zijn blijkt uit berichten van gebruikers.

Verschillende personen die in het bezit zijn van een toestel met Encrochat hebben naar verluidt een bericht binnengekregen over een mogelijke hack. Een domein zou door een dienst van een nog onbekende overheid zijn gehackt. Het bericht (zie einde artikel) die volgens bronnen meerdere gebruikers zouden hebben gekregen zou mogelijk afkomstig zijn van Encrochat zelf. Het bedrijf zelf heeft de hack in ieder geval niet bevestigd.

Er staat onder meer in dat iemand het domein heeft weten over te nemen waarna er malware is verspreid. De hackers zouden rond de dertig minuten toegang hebben gekregen tot de systemen van Encrochat. Vanwege de aanval kan het bedrijf de veiligheid van de PGP-toestellen niet meer garanderen staat er verder geschreven. Gebruikers worden aangeraden om direct hun toestel uit te zetten en te dumpen. Welke overheidsdienst Encrochat zou hebben gehackt wordt niet duidelijk uit het bericht.

In Nederland was eerder een soortgelijke actie bij Ennetcom. De servers werden gekraakt en de Nederlandse politie kreeg toegang tot een grote hoeveelheid zeer belastende PGP-berichten van verschillende criminelen. Meerdere zaken zijn hierdoor aan het rollen gekomen en/of voor de rechter gekomen.

UPDATE: Politie en justitie keken maandenlang live mee en hebben meer dan 20 miljoen berichten onderschept. Klik hier voor meer info!

Het bericht dat meerdere gebruikers van Encrochat zouden hebben ontvangen.