© Twitter

VIDEO: Leider drugsbende betrokken bij 5000 kilo cocaïne aangehouden in vliegtuig luchthaven Madrid

Op het vliegveld van Madrid is een man aangehouden die internationaal gezocht wordt voor grootschalige handel in cocaïne.

De man arriveerde eerder deze week met een vlucht uit Costa Rica op de internationale luchthaven van Madrid. Tijdens de identiteitscontrole toonde de verdachte een vervalst Duits paspoort. De Spaanse politie was getipt over zijn komst door de Duitse autoriteiten en heeft de man aangehouden. Tegen hem loopt een onderzoek in Duitsland inzake grootschalige handel en smokkel van cocaïne en het witwassen van crimineel verkregen vermogen.

Na de aanhouding van de hoofdverdachte vonden er acties plaats in Letland, Spanje en Duitsland. Hierbij werden veertien personen in de leeftijd van 22 tot 62 jaar oud aangehouden. De politie nam in totaal voor ruim 14 miljoen euro aan tegoeden op bankrekeningen in beslag. Het onderzoek naar de criminele organisatie werd in 2018 gestart na de onderschepping van 690 kilo cocaïne in een container uit Brazilië met als eindbestemming Duitsland. De organisatie zouden betrokken zijn geweest bij de smokkel en handel in zeker 5000 kilo cocaïne.

https://twitter.com/policia/status/1473262790139916295?s=20