VIDEO: Man gezocht na aanslag met explosief op pand Surinaamse toko Rotterdam

Beelden van een man die gezocht wordt voor een explosie bij een Surinaamse toko in Rotterdam.

De Crooswijkseweg in Rotterdam is enige tijd terug opgeschrikt door drie explosies. De meest recente vond plaats in de vroege ochtend van zondag 30 april, waarbij de politie nu de dader kan laten zien. Bij een Surinaamse toko werden er drie explosies achter elkaar veroorzaakt, nadat de nacht ervoor ook al een poging tot een aanslag was gedaan. Eerder die week werden er ook al explosieven gevonden in twee verschillende portieken in de straat.

De politie heeft beelden gedeeld van de dader die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen op de toko. Het gaat om een persoon die in de nacht van 29 op 30 april drie explosies achter elkaar heeft veroorzaakt bij de Surinaamse toko. De politie vermoedt dat deze persoon ook verantwoordelijk is voor de eerdere explosies in de straat.

Het is nog onduidelijk wat het motief is achter de aanslagen en of er een verband is met de eerdere explosies in de straat. De politie doet nog onderzoek naar de zaak en roept getuigen op zich te melden. De bewoners van de straat zijn geschrokken door de aanslagen en hopen dat de dader snel wordt gepakt.