Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Stel uit Tiel schuldig bevonden en veroordeeld voor bezit en vervoer grote hoeveelheid drugs

De rechtbank heeft een stel veroordeeld voor het bezit en vervoeren van een grote hoeveelheid drugs.

Een 34-jarige man uit Tiel is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij werd schuldig bevonden aan het meerdere malen vervoeren en in bezit hebben van een grote hoeveelheid drugs, verboden wapenbezit, rijden zonder geldig rijbewijs en doorrijden na een ongeval. Zijn 24-jarige vriendin is ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van 114 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, voor medeplichtigheid aan het vervoeren en in bezit hebben van drugs.

De man had al jaren geen geldig rijbewijs, maar werd desondanks meerdere keren aangehouden voor het in bezit hebben en vervoeren van drugs. Bij één van deze aanhoudingen zat zijn vriendin ook in de auto. Zij had een grote hoeveelheid drugs in een tas tussen haar benen staan, die volgens de rechtbank bewust door het stel daar was geplaatst. De rechtbank sprak het stel vrij van het voorhanden hebben van een stroomstootwapen dat achterin het voertuig was gevonden.

De man vluchtte twee keer voor de politie, waarbij hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde en een ander voertuig raakte. Na het ongeval stapte hij uit en vluchtte te voet. De rechtbank veroordeelde hem ook voor deze feiten.

De rechtbank legde aan de man een celstraf op van 20 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dit was lager dan de eis van de officier van justitie, omdat de rechtbank niet uitging van dealen voor een periode van 9 maanden, wat ook niet ten laste was gelegd. De vriendin van de man kreeg een gevangenisstraf van 114 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk. De rechtbank wilde voorkomen dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf de goede ontwikkelingen van de vrouw, die haar leven inmiddels op orde had, zou doorkruisen.

Beide verdachten liepen nog in twee andere strafzaken in de proeftijd. De man moet een gevangenisstraf van 3 maanden uitzitten, een ontzegging van de rijbevoegdheid van 9 maanden opgelegd krijgen en een taakstraf van 30 uur verrichten. De vriendin van de man kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd en haar proeftijd werd verlengd.