Miljoen euro aan harddrugs gepakt bij oprollen drugslab na kraken chats PGP-dienst Encrochat

De politie heeft zes verdachten aangehouden en voor een miljoen euro aan crystal meth in beslag genomen bij het oprollen van een drugslab in het Noord-Hollandse Wormer.

De recherche startte begin 2021 een onderzoek na informatie verkregen via onderschepte (gekraakte) berichten van PGP-dienst Encrochat. Daaruit bleek dat een aantal verdachten zich mogelijk met de productie van synthetische drugs, voornamelijk methamfetamine, in drugslabs.

Het onderzoek leidde de recherche in mei van dit jaar naar een drugslab in een bedrijfspand in Wormer waar methamfetamine werd geproduceerd. Rechercheurs vonden chemicaliën voor de productie van synthetische drugs en een grote hoeveelheid methamfetamine met een straatwaarde van rond de miljoen euro.

Verder onderzoek na het oprollen van het drugslab leverde informatie op over zes mogelijke verdachten. Deze werden op verschillende locaties in Halfweg, Wormer en Zwanenburg aangetroffen. De politie nam ook vuurwapens in beslag. De politie doet verder onderzoek naar de productie van synthetische drugs en mogelijk andere betrokkenen.