VIDEO: Marokkaan uit Nederland gepakt met geldcassettes in Audi in na plofkraak Duitsland

In Duitsland is na een plofkraak een man uit Nederland gepakt met geldcassettes in een Audi.

De daders sloegen vrijdag toe bij een geldautomaat in de plaats Hagen. Rond 4.00 uur werd de geldautomaat opgeblazen door drie mannen. De plofkrakers maakten geld buit en hebben verschillende geldcassettes in de gereedstaande vluchtauto geladen. Toen de Audi werd geramd door een getuige sloeg de bestuurder op de vlucht. Twee plofkrakers bleven achter en zijn te voet gevlucht.

De politie was snel ter plaatse en de vluchtauto werd bij knooppunt Wuppertal-Nord getraceerd. Er ontstond een achtervolging en de bestuurder ramde een politieauto. De man wist niet ver te komen en werd klemgereden. De 34-jarige Marokkaanse-Nederlander werd aangehouden. In de auto zijn meerdere geldcassettes aangetroffen. Het is niet bekend hoeveel er precies in zat.

Naar de twee gevluchte plofkrakers is nog gezocht met onder meer een helikopter maar de mannen werden niet aangetroffen. De Duitse recherche gaat ervan uit dat de plofkrakers uit Nederland komen. Het onderzoek naar de plofkraak en mogelijke link met andere zaken is in volle gang.