© Crime-Nieuws.nl

VIDEO: Medewerkers bedrijf Schiphol aangehouden na onderschepping 321 kilogram cocaïne

In een onderzoek naar drugssmokkel via Schiphol zijn invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

Rechercheurs van het CargoHarc-team, bestaande uit medewerkers van Koninklijke Marechaussee, FIOD en Douane, kwamen de verdachten op het spoor nadat informatie was ontvangen dat medewerkers van een bedrijf op Schiphol betrokken zouden zijn bij drugssmokkel. Door verschillende opsporingsmethoden, waaronder telefoontaps, onderzoek naar encrypted data, observaties en financieel onderzoek, kwamen de verdachten in beeld.

Het lopende onderzoek leidde op 24 meitot de onderschepping van 321 kilo cocaïne door de douane op Schiphol. Deze zending was afkomstig uit Ecuador en had een geschatte straatwaarde van zo’n 16 miljoen euro. Tijdens de daaropvolgende doorzoekingen zijn onder meer diverse auto’s, tientallen dure handtassen, merkkleding en horloges, gegevensdragers en een geldbedrag in beslag genomen. In één van de in beslag genomen auto’s werd een verborgen ruimte ontdekt.

De aangehouden verdachten zijn zes mannen in leeftijd van 31 tot 57 jaar uit Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Diemen, Nieuw-Vennep en Rotterdam en een 33-jarige vrouw uit Diemen. Op dit moment zitten nog drie mannen vast, de tien anderen blijven nog wel als verdachte aangemerkt. Het onderzoek, dat nog in volle gang is, staat onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland. Meer aanhoudingen voor drugssmokkel worden niet uitgesloten.