VIDEO: Moeder op de vlucht voor politie gebruikt huilende dochter als menselijk schild

VIDEO: Moeder op de vlucht voor politie gebruikt huilende dochter als menselijk schild

Beelden van een bizarre actie waarbij een moeder op de vlucht voor de politie haar dochter gebruikt als menselijk schild.

Selena Henry, 35 jaar oud, werd op video vastgelegd terwijl ze haar huilende tienerdochter in een wurggreep hield tijdens de confrontatie met de politie in de Amerikaanse stad Houston. “Op dat moment geloofde ik voor 100% dat we te maken hadden met een gijzelingssituatie”, aldus politieagent A. Peters die aanwezig was. “Ik herinner me dat ze op bepaalde momenten zei: ‘Schiet! Schiet op mij! Schiet op ons!'”, zei de agent over de moeder. […] Om je eigen familielid, laat staan je dochter, recht voor dat potentiële gevaar te plaatsen, is gewoon gek.”

“Ze stapte uit het voertuig, liep om de voorkant van de auto heen, opende het portier aan de passagierszijde”, vertelde Peters aan lokale media. “Ze trok een onbekende vrouw uit de passagiersstoel en ging vervolgens naar haar toe, nam haar uit de auto en plaatste haar helaas in wat we een wurggreep zouden noemen, voor de rechtshandhaving.”

De autoriteiten zeggen dat dit alles gebeurde nadat Henry de politie al op een tientallen kilometers lange achtervolging had geleid, waarbij ze hoge snelheden haalde en “meerdere gevaarlijke rijstrookwisselingen maakte en tegen het verkeer reed.”