Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Geldbedrag buit bij brute gewapende woningoverval Groningen

De politie onderzoekt een woningoverval in Groningen waarbij een geldbedrag buit is gemaakt.

Op zaterdagochtend 29 juli heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan de Helper Oostsingel in Groningen. Rond 9.30 uur kreeg de politie melding van het incident. Twee verdachten, beide mannen, drongen de woning binnen en bedreigden de bewoner met een mes. Ze eisten geld en namen uiteindelijk een geldbedrag mee voordat ze op de vlucht sloegen. Vermoedelijk zijn ze gevlucht op een scooter.

Op dit moment heeft de politie helaas nog geen specifiek signalement van de verdachten. Het onderzoek is in volle gang en er wordt sporenonderzoek verricht. De politie roept getuigen op zich te melden, vooral mensen die iets verdachts hebben gezien rond het tijdstip van de overval.

Het incident vond plaats op klaarlichte dag, dus mogelijk hebben omwonenden of mensen in de buurt relevante beelden van de verdachten, bijvoorbeeld van deurbelcamera’s. De politie vraagt iedereen die iets verdachts heeft opgemerkt om de beelden te bekijken en contact op te nemen als ze iets hebben gezien wat verband kan houden met de overval.