VIDEO: Moordenaar klimt op bijzondere wijze uit gevangenis en wordt nu gezocht

Beelden van de ontsnapping van een moordenaar uit een gevangenis in de VS.

De klopjacht op de ontsnapte moordenaar Danelo Cavalcante werd woensdag voortgezet. De 34-jarige Cavalcante ontsnapte vorige week uit de gevangenis van Chester County, Pennsylvania.

Cavalcante werd veroordeeld tot levenslang voor de moord op een 22-jarige man in 2019. Hij werd in mei 2023 overgebracht naar de gevangenis in Chester County, waar hij aan een trainingsprogramma deelnam. Op donderdag 31 augustus ontsnapte hij door tussen twee muren te ‘krabben lopen’, zich een weg door prikkeldraad te banen, over een dak te rennen, over een ander hek te klimmen en meer prikkeldraad doorstaan.

De autoriteiten hebben een team van agenten en speurders op de zaak gezet en zijn ook in contact met de FBI. Ze hebben een beloning van $10.000 uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van Cavalcante.

Op bewakingsbeelden van de gevangenis is te zien hoe de gevangene op de oefenplaats door een raam in een deur kijkt en vervolgens zijn handen op de ene muur en zijn voeten op de andere plaatst. Hij schuifelt door de opening en uit het zicht.

De autoriteiten zijn bezorgd dat Cavalcante een gevaar vormt voor de samenleving. Hij is een getrainde vechter en heeft een geschiedenis van geweld.

De autoriteiten roepen iedereen die informatie heeft over de verblijfplaats van Cavalcante op om contact op te nemen met de politie.