Tweede explosie in twee weken tijd, DNA spoor aangetroffen

In de nacht van zaterdag op zondag is er voor de tweede keer in twee weken tijd een explosief afgegaan bij een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein. De bewoners van de woning, een gezin met twee kinderen, zijn niet gewond geraakt.

De eerste explosie vond plaats op 4 augustus. De politie vermoedt dat het hierbij om dezelfde verdachte gaat als bij de tweede explosie. De man ging bij beide gelegenheden te werk met een explosief, een ontstekingssnoer en een scooter als mogelijk vluchtvoertuig.

De politie heeft inmiddels een mogelijke vluchtroute kunnen achterhalen. De verdachte zou dus vermoedelijk bij beiden keren gebruik hebben gemaakt van een (motor)scooter en richting Utrecht zijn gevlucht.

De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Wie iets heeft gezien of gehoord in de buurt van de Postwagendrift in de nacht van zaterdag op zondag, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

DNA-spoor onderzocht

De Forensische Opsporing (FO) van de politie onderzoekt een mogelijk DNA-spoor op het explosief. Dit spoor is achtergebleven door de verdachte, die zonder handschoen te werk ging. De politie hoopt dat dit spoor kan leiden tot de identiteit van de verdachte.

De bewoners van de woning zijn enorm geschrokken van de explosies. Ze zijn bang om weer thuis te komen. De burgemeester van Nieuwegein heeft daarom besloten om de woning voor enkele weken te verzegelen.