© YouTube

VIDEO: ‘Nederlandse’ schutters liquidatiepoging tattookiller Cor P alias ‘De Paling’ gezocht

De politie heeft in het onderzoek naar de poging tot liquidatie op tattookiller Cor P in de Dominicaanse Republiek beelden gedeeld van de schutters. Het gaat mogelijk om Nederlanders.

Op 4 januari 2022 werd het vuur geopend op P die in een auto reed in de Dominicaanse Republiek. De daders schoten meerdere kogels op hem af. ‘De Paling’ zoals P bekendstaat knipte in 2020 zijn enkelband door en verdween. Hij dook bij de liquidatiepoging pas weer op. Samen met drie anderen stond P terecht voor de moord in 2009 op de 30-jarige Onno Kuut. Ook hij hoorde bij de tattookillers en justitie denkt dat hij door zijn eigen groep is geliquideerd. In deze zaak heeft de Rotterdamse rechtbank de verdachten in 2020 vrijgesproken. Er loopt een appèl. De Nederlandse politie sluit niet uit dat de poging in de Dominicaanse Republiek om Cor P te vermoorden, een vergelding zou kunnen zijn voor de liquidatie van Onno Kuut.

Uit onderzoek blijkt volgens de politie dat de liquidatie van Cor P voorbereid is door Nederlandse criminelen. Zodoende gaat het onderzoeksteam er vanuit dat de schutters mogelijk ook uit Nederland komen. Van de twee mannen zijn beelden gemaakt en vrijgegeven. De politie hoopt dat iemand één of beide personen herkent. Mogelijk hebben Nederlanders die afgelopen winter in de Dominicaanse Republiek op vakantie waren, het duo gezien. Verder hoort de politie volgens een woordvoerder graag van u als u iets weet over mogelijke conflicten die Cor P de laatste jaren kan hebben gehad.