4 jaar cel voor neersteken supermarkt medewerkers Eindhoven na diefstal blikjes bier

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor een winkeldiefstal en steekpartij in een supermarkt in Eindhoven.

De 38-jarige man probeerde in oktober 2021 een aantal blikjes mee te nemen zonder te betalen bij een supermarkt aan het 18 Septemberplein. Toen een winkelmedewerker hem hierop aansprak en verzocht zijn zakken leeg te maken, probeerde de verdachte de winkel te verlaten en ontstond er een worsteling. De medewerker pakte de verdachte vast en kreeg daarbij hulp van een collega. Op dat moment haalde de verdachte een mes uit zijn zak en begon te steken.

Tijdens alle commotie schoot ook een beveiliger te hulp om de winkeldief onder controle te krijgen. Tijdens de worsteling werd één van de medewerkers in zijn buik gestoken en de ander in zijn onderarm. De man werd losgelaten en is op de vlucht geslagen. Buiten op de Vestdijk bedreigde hij een maaltijdbezorger en dwong hem zijn elektrische fiets en telefoon af te geven. De politie kreeg melding van alle incidenten en wist de man al snel aan te houden.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan gekwalificeerde poging tot doodslag, diefstal met geweld en afpersing. Hiervoor heeft de man een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd gekregen. Ook moet de verdachte de medewerkers van de supermarkt schadevergoedingen betalen van in totaal bijna 4.500 euro.