VIDEO: Plofkrakers in Audi gezocht voor opblazen geldautomaat met explosieven in Nieuw Dordrecht

De politie heeft beelden vrijgegeven van plofkrakers die druk aan het werk zijn en een geldautomaat opblazen in Nieuw Dordrecht.

Op 12 maart 2023 vond er een hevige plofkraak plaats aan het Rietdekkershof in Nieuw Dordrecht. De schade was enorm en de daders wisten te ontsnappen in een donkere Audi. Maar nu, enkele weken later, zijn er beelden vrijgegeven van de verdachten die betrokken waren bij deze brutale daad. De politie is druk bezig met het onderzoek en vraagt de hulp van het publiek bij het identificeren van de daders.

Op de beelden is te zien hoe vier personen in zwarte kleding en bivakmutsen over straat rennen en vervolgens in een donkere Audi stappen. De auto vertrekt vervolgens met hoge snelheid van de plaats delict. Het is duidelijk dat de daders goed voorbereid waren en hun plan zorgvuldig hebben uitgevoerd.

De politie heeft direct na de plofkraak een uitgebreid onderzoek ingesteld en heeft de beelden vrijgegeven in de hoop dat iemand de verdachten herkent. Het onderzoeksteam heeft al verschillende tips binnen gekregen, maar tot op heden zijn de verdachten nog niet geïdentificeerd.

De plofkraak heeft veel impact gehad op de omgeving en de bewoners van Nieuw Dordrecht. De schade was groot en de angst voor herhaling zit er bij velen goed in. Het is dan ook van groot belang dat de daders zo snel mogelijk worden opgespoord en berecht.

De politie roept iedereen op om de beelden goed te bekijken en contact op te nemen als men denkt de verdachten te herkennen. Dit kan anoniem via Meld Misdaad Anoniem of rechtstreeks bij de politie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze criminelen worden opgepakt en de verantwoordelijkheid nemen voor hun daden.