© Politie

VIDEO: Plofkrakers regio Utrecht op de vlucht in Audi RS3 na klusje in Duitsland

De politie heeft beelden gedeeld van plofkrakers op de vlucht in een gestolen Audi RS3.

In de nacht van 1 op 2 april 2022 kwam er melding bij de eigenaar van een Duits autoverhuurbedrijf inzake de diefstal van een Audi RS3 bij een carjacking. Het betreffende voertuig werd gesignaleerd in de omgeving van Eindhoven. Dezelfde auto was eerder die nacht gebruikt door drie personen bij een mislukte plofkraak in het Duitse Herzogenrath, niet ver van Kerkrade.

De politie kwam in actie en er ontstond een achtervolging. Met hoge snelheid reden de mannen in de Audi RS3 weg van de achtervolgende agenten en een helikopter. Langs de A27 tussen Hilversum en Utrecht werd de auto achtergelaten. Twee van de verdachten wisten te voet ontkomen, maar een derde had minder geluk en werd aangehouden door de politie.

De politie denkt dat de groep betrokken is geweest bij meerdere plofkraken. Afgaande op de GPS-data van de Audi RS3 die die ochtend van 2 april in beslag werd genomen, lijkt het erop dat de verdachten zich veelal ophielden in de regio Utrecht.
Het slachtoffer van de carjacking van de RS3 is, opmerkelijk genoeg, vermoedelijk zelf verdachte in het onderzoek. Het heeft er alle schijn van dat hij met drie anderen naar Herzogenrath in Duitsland is gereden en dat daar onenigheid ontstond.

https://youtu.be/CoxpqRk3gmc