Verdachte nummer vijf aangehouden voor liquidatie ‘bekende van politie’

De politie heeft in verband met een liquidatie in Oss, een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om de vijfde aanhouding.

De verdachte werd vanochtend aangehouden en het gaat om een 21-jarige man uit Oss. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. In het kader van het onderzoek zijn hem door de officier van justitie alle beperkingen opgelegd, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. In totaal zijn vijf personen opgepakt in verband met de moord. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op 14 april klonken er rond 16.00 uur schoten in de omgeving van de Leeuwerikhof in Oss. De hulpdiensten werden gebeld en de politie kwam onder meer ter plaatse voor onderzoek. Er bleek sprake te zijn van een schietpartij. Op de plaats delict werd een zwaargewonde man aangetroffen. Alle hulp mocht niet baten en het slachtoffer, een 23-jarige bekende van de politie, is kort na de melding overleden.

De politie stelde een onderzoek in en hield eerder twee mannen aan. Beiden zijn op vrije voeten gesteld. In Enschede en Oss zijn auto’s in beslag genomen die gelinkt worden aan de schietpartij. Verder onderzoek leidde uiteindelijk tot twee nieuwe verdachten, mannen van 22 en 26 jaar oud uit Oss. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident. Wat hun rol precies was wordt onderzocht.