VIDEO: President Trump weggevoerd door geheime dienst tijdens persconferentie vanwege schietpartij

De Amerikaanse president Donald Trump is door agenten van de geheime dienst weggevoerd bij een persconferentie vanwege een schietpartij.

Trump was maandag (lokale tijd) bezig met een persconferentie in het Witte Huis toen er schoten klonken in de buurt. De geheime dienst kwam direct in actie en nam de president mee. Na enkele minuten kwam Trump weer terug en kon melden dat de verdachte was neergeschoten. Zowel de verdachte als een agent van de geheime dienst is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de geheime dienst op Twitter.

De schutter is een 51-jarige man die op een agent van de geheime dienst afstapte en zei dat hij bewapend was, meldt de dienst in een verklaring. De man trok vervolgens een voorwerp en deed alsof hij ging schieten. De agent schoot de man daarop in zijn buik. Het is niet duidelijk of de man daadwerkelijk in het bezit was van een wapen.

Op beelden van de persconferentie is te zien dat Trump tijdens zijn toespraak wordt onderbroken door agenten, om zich vervolgens te excuseren en zonder uitleg de perszaal te verlaten. De Amerikaanse minister van Financiën, Steve Mnuchin, is ook uit de zaal verwijderd. Wat het motief was voor de schietpartij is niet bekend en wordt onderzocht.