VIDEO: Recherche zoekt getuige in witte Mustang in onderzoek doodgeschoten Ibrahim Demir
© screenshot

VIDEO: Recherche zoekt getuige in witte Mustang in onderzoek doodgeschoten Ibrahim Demir

De rechercheurs in Den Haag die de moord op de 24-jarige Ibrahim Demir onderzoeken, willen graag een mogelijk heel belangrijke getuige spreken. Het gaat om de bestuurder van een witte of lichtkleurige Ford Mustang Mach-E.

Die reed maandag 28 augustus rond 21.00 uur over de Laan van Wateringse Veld in de richting van de Treslonglaan. Op maandagavond 28 augustus rond 21.20 uur werd op de Orlandostraat in Den Haag de 24-jarige Demir neergeschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek gestart naar de zaak. Op de avond van het schietincident werd een uitgebrande auto aangetroffen op de Van der Kooijweg in Rijswijk. Het gaat om een donkerblauwe Kia Niro. De politie onderzoekt of deze auto iets met de zaak te maken heeft.

Op dinsdag 29 augustus werd een 22-jarige man aangehouden in een vliegtuig op Schiphol. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident. Hij zit nog steeds vast. Klik hier voor beelden van de aanhouding.

Politie: ‘Uw informatie kan heel belangrijk zijn’

De politie roept de bestuurder van de witte of lichtkleurige Ford Mustang Mach-E op zich te melden. Ook mensen die andere informatie hebben over de moord op Ibrahim Demir, wordt gevraagd zich te melden. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via de website van de politie.

“Uw informatie kan heel belangrijk zijn voor het onderzoek”, zegt een woordvoerder van de politie. “We willen de daders van deze vreselijke moord zo snel mogelijk achter de tralies krijgen.”