Meest gestreamde artiest van Mexico ernstig bedreigd door berucht CJNG-drugskartel

Peso Pluma, de best gestreamde artiest in Mexico, is onlangs bedreigd door het CJNG-kartel, een criminele organisatie gevestigd in zijn thuisstaat Jalisco.

Het CJNG-kartel wordt beschouwd als de gevaarlijkste bende in Mexico en naar verluidt hebben ze een zichtbare boodschap voor de 24-jarige achtergelaten op een groot spandoek bovenop een brug nabij de wijk El Mirador. De tekst van het spandoek luidde: “Het zal je laatste optreden zijn omdat je respectloos bent en een tong hebt als je komt opdagen en we zullen je verdomme vermoorden.”

Officieren van de Nationale Garde ontdekten het bericht als eerste. Het volgende live-optreden van Peso Pluma staat gepland voor aanstaande vrijdag in het Rosemont Theatre in Chicago, Illinois.

De dreiging van het CJNG-kartel is een zorgwekkende ontwikkeling voor Peso Pluma en zijn fans. Het kartel is verantwoordelijk voor talloze gewelddadige misdaden, waaronder moord, ontvoering en drugshandel.

Het is nog onduidelijk waarom het CJNG-kartel Peso Pluma heeft bedreigd. Mogelijk is het kartel boos op de artiest vanwege zijn muziek, die soms kritisch is over de Mexicaanse regering en het drugsgeweld.

Peso Pluma heeft nog geen publieke reactie gegeven op de bedreiging. Het is onduidelijk of hij zijn optreden in Chicago zal annuleren.

De bedreiging van Peso Pluma is een herinnering aan de gevaren van geweld en corruptie in Mexico. Het is een zorgwekkende ontwikkeling voor de veiligheid van de artiest en zijn fans.