© Politie

VIDEO: Schutters gezocht voor beschietingen panden afgeperste ondernemers Rotterdam

De politie heeft in een onderzoek naar de afpersing van twee ondernemers, beelden gedeeld van onder meer beschietingen.

Op maandag 17 januari rond 01:45 uur wordt er meerdere keren, door een onbekende schutter op twee de panden aan de Vierambachtsstraat geschoten. Het gaat om een eet en drinkgelegenheid en een tabakwinkel. Een aantal weken later, op vrijdag 4 maart is het wederom raak en wordt er rond 03:02 uur er weer meerdere keren door een onbekende geschoten op de horecagelegenheid. De politie is op dat moment nog steeds bezig met het onderzoek naar het eerste schietincident van januari.

Een aantal weken later komt er bij de politie een aangifte binnen van een afpersing. De eigenaar van een carwash aan de Aelbrechtskade geeft aan op maandag 21 maart slachtoffer te zijn geworden van een poging tot afpersing. Drie donkere getinte mannen kwamen de carwash binnen en door één van de mannen werd een telefoon met open verbinding gegeven aan de eigenaar. Hij nam de telefoon aan het hoorde iemand tegen hem zeggen dat er een geldbedrag betaald moest worden. Als dit niet zou gebeuren dan zou hij het wel merken.

Er is niet betaald en drie dagen later werd er rond 2.46 uur geschoten op de carwash. De politie doet onderzoek en op dinsdag 29 maart wordt er rond 3.31 uur een pand op de 2e Middellandstraat beschoten. Ook dit pand is vermoedelijk gelinkt aan de afpersingen van de Rotterdamse ondernemers.