VIDEO: Security vliegveld Miami op beeld tijdens diefstal van passagier
© screenshot

VIDEO: Security vliegveld Miami op beeld tijdens diefstal van passagier

Twee TSA-agenten op Miami International Airport zijn beschuldigd van het stelen van geld van passagiers. Op videobeelden die door het Openbaar Ministerie zijn vrijgegeven, is te zien hoe de agenten zich op een specifieke tas concentreren en vervolgens een van hen zijn hand in zijn zak steekt.

Het tweetal zou 600 dollar uit de portemonnee van een passagier hebben gehaald terwijl de passagier werd gescreend. Het incident heeft reizigers verrast en bezorgd gemaakt over de veiligheid van hun bezittingen.

“Dit is een schokkend incident”, zei een woordvoerder van de TSA. “We nemen deze beschuldigingen zeer serieus en zullen een volledig onderzoek instellen.”

De agenten, die niet zijn geïdentificeerd, zijn ontslagen door de TSA. Ze staan ​​terecht voor beschuldigingen van diefstal en kunnen tot 15 jaar gevangenisstraf krijgen.

Voormalig politie-majoor adviseert reizigers om hun bezittingen veilig te houden door ze niet in de open lucht neer te zetten. In plaats daarvan stelt hij voor om ze in een tas te stoppen en de inventaris op te maken nadat ze door de beveiliging zijn gegaan.

“Het is belangrijk om je spullen in de gaten te houden, vooral wanneer je ze door de beveiliging haalt”, zei hij. “Als je iets ziet dat er niet goed uitziet, meld het dan aan een TSA-agent.”