© YouTube

VIDEO: Verdachten gepakt voor liquidatie Utrechtse drugshandelaar Ebrahim ‘De Slager’

De Guardia Civil heeft in verband met de liquidatie van de Utrechtse drugshandelaar Ebrahim Buzhu alias ‘De Slager’, vijf aanhoudingen verricht.

Na uitgebreid onderzoek waarbij onder meer de Nederlandse en Franse politie hebben samengewerkt met de Guardia Civil, kwamen de verdachten in beeld. Er zijn invallen verricht en doorzoekingen gedaan in panden in Chierry (Frankrijk), Benalmadena, Chiclana de la Frontera, Guadiario, San Martin del Tesorillo en Alahurin el Grande.

De uitvoerders van de liquidatie zouden van Nederland naar Malaga zijn gereisd en hebben daar een auto gehuurd. De wagen werd na de moord in brand gestoken. De politie pakte in totaal vijf personen op. Twee worden verdacht van het uitvoeren van de moord. De andere verdachten zouden op andere wijze betrokken zijn geweest.

Het lichaam van de 52-jarige Buzhu werd aangetroffen in een auto op een landweg bij Chiclana de la Frontera, ten zuiden van Cadiz. Het voertuig was volledig uitgebrand. De politie startte een onderzoek en daaruit bleek dat het slachtoffer met een schot in het hoofd om het leven is gebracht. Hij zou de eerste zijn geweest die de politie vertelde over hoe machtig Ridouan Taghi is, die eerder deze week levenslang tegen zich hoorde eisen. Uit welke hoek de liquidatie komt is vooralsnog niet bekend.