De stoffelijke resten van de in juni verdwenen Belg Johan van der Heyden zijn in stukken gesneden, verbrand en vermoedelijk gedumpt ergens in Steenbergen.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het onderzoeksteam houdt er sterk rekening mee dat Van der Heyden, in de directe omgeving van het woonwagenkamp aan de Westlandseweg Langeweg, in de bestelbus is gegijzeld. Vervolgens werd hij kort daarna met geweld om het leven gebracht.

Het lichaam is vermoedelijk in stukken gesneden en vervolgens verbrand. De stoffelijke resten zouden daarna zijn vervoerd in een speciekuip, vermoedelijk in een donkergrijze Volkswagen Fox, en gedumpt in het buitengebied van Steenbergen of vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal.

Tijdens het onderzoek blijkt dat de verdachten vermoedelijk in de veronderstelling waren dat Van der Heyden veel geld had. Dit was niet het geval en mogelijk is hij daarna om het leven gebracht toen bleek dat de loodgieter niet over grote bedragen beschikte.

De politie hoopt nu tips of informatie binnen te krijgen omtrent de locatie van de stoffelijke resten van de verdwenen Belgisch loodgieter. In verband met zijn verdwijning zitten meerdere personen vast.