VIDEO: Vrouw door politiehond tijdens routinecontrole gepakt met ruim miljoen euro cash

In een opmerkelijke vondst tijdens een routinecontrole heeft een politiehond vorige maand in Italië meer dan een miljoen euro aan contant geld ontdekt.

Een vrouw werd betrapt terwijl ze een koffer met maar liefst 1.075.600 euro vervoerde tijdens haar busreis naar Noord-Italië. De indrukwekkende gebeurtenis werd vastgelegd op beeld en is nu vrijgegeven door de autoriteiten.

De bijzondere ontdekking vond plaats tijdens een routinecontrole van passagiers in een bus in Italië. Terwijl de bus op weg was naar Noord-Italië, trok een politiehond de aandacht van een bepaalde koffer die door een vrouw werd meegenomen. Het instinct van de hond leidde tot een verrassende vondst: in de koffer bleek maar liefst 1.075.600 euro aan contant geld te zitten.

De beelden van het opmerkelijke voorval zijn vrijgegeven door de autoriteiten, waarop te zien is hoe de politiehond alert reageert op de aanwezigheid van de enorme som geld. De vrouw die verantwoordelijk was voor het vervoer van het geld is onmiddellijk aangehouden en het geld is in beslag genomen als onderdeel van het lopende onderzoek.

De reden achter het vervoer van een dergelijk groot bedrag aan contant geld is nog niet bekendgemaakt door de autoriteiten. De politie zal verder onderzoek doen om de herkomst en het doel van het geld te achterhalen. Het is een belangrijke ontdekking die mogelijk verband kan houden met illegale activiteiten zoals witwassen of andere financiële misdrijven.