Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Videozaal voor publiek met live verbinding tijdens uitspraak tegen Willem Holleeder

De rechtbank gaat een videozaal met live verbinding inrichten tijdens de uitspraak op 4 juli in de zaak tegen Willem Holleeder.

Vanwege de verwachte drukte kan publiek de uitspraak via een live videoverbinding in een zaal in de rechtbank aan de Parnassusweg volgen. Het aantal plaatsen is beperkt en er is dan ook geen garantie dat iedereen naar binnen kan. Vooraf aanmelden is niet mogelijk. Iedere bezoeker moet een legitimatiebewijs laten zien. Vanwege de toegangscontrole verzoeken wij u tijdig aanwezig te zijn. Aldus de rechtbank.

Let op: mobiele telefoons en andere (draagbare) communicatiemiddelen mogen in de zaal niet ingeschakeld zijn. Ook is het niet toegestaan om beeld- of geluidsopnames te maken. Dit verbod geldt niet alleen in de zaal, maar ook in de hal en alle andere ruimtes in de rechtbank.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.