Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Tot 4 jaar cel Utrechtse ‘drugsfamilie’ voor drugshandel en witwassen tonnen euro’s

De rechtbank heeft een gezin in Utrecht, vader, moeder en vier zoons, veroordeeld tot gevangenisstraffen tot vier jaar in verband met drugshandel en witwassen van honderdduizenden euro’s.

De rechtbank spreekt van een ‘drugsfamilie’ waarbij intensief en structureel werd samengewerkt in een criminele organisatie. Naar aanleiding van een anonieme brief en informatie van het Team Criminele Inlichtingen over de activiteiten van één van de broers is de politie een onderzoek gestart. Hierbij werden onder meer telefoongesprekken getapt waarna de politie op 21 februari 2017 invallen heeft gedaan op tien locaties in Nederland en een aantal in België.

Bij de invallen zijn honderdduizenden euro’s aan contant geld aangetroffen en diverse soorten drugs. Zo zijn bij de ouders grote sommen geld gevonden in onder andere de kruipruimte en een verborgen ruimte van de woning en in een schutting in de tuin. Met het geld werden, volgens de rechtbank, onder andere woningen in het buitenland gekocht.

De hoofdverdachte (34 jaar) heeft een celstraf van 4 jaar opgelegd gekregen. Twee andere zoons (29 en 32 jaar) van het gezin zijn veroordeeld tot 2 jaar cel. Een 23-jarige zoon is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De moeder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar, zij had een aansturende en coördinerende rol in het beheren en het bewaken van het geld wat is aangetroffen de woning. De vader is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar, waarvan 320 dagen voorwaardelijk.