Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vier jaar cel geëist voor handel in zwaar illegaal vuurwerk en harddrugs

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier jaar cel geëist tegen een Amsterdammer voor de handel in zwaar illegaal vuurwerk en drugs.

Na onderzoek blijkt volgens de officier van justitie dat de man zich beroepsmatig zou bezighouden met criminele activiteiten. Hij maakte hierbij volgens de officier gebruik van afgeschermde communicatiemiddelen om op grote schaal illegaal vuurwerk en verdovende middelen te verkopen. ‘Hierbij laat hij zich primair leiden door geldelijk gewin zonder acht te slaan op de schadelijke gevolgen voor mens en maatschappij’, aldus de officier.

De verdachte beschikte over grote hoeveelheden illegaal vuurwerk van het zwaarste kaliber. Zo zijn er meer dan 400 stuks Cobra 6 aangetroffen. Daarnaast had verdachte meer dan 200 zogenaamde shells voorhanden. Dit siervuurwerk is erg mooi, maar zodanig krachtig en gevaarlijk dat het gebruik hiervan enkel door professionals mag gebeuren.

Naast het illegale vuurwerk bleek de verdachte over grote hoeveelheden verdovende middelen, namelijk GHB en MDMA te beschikken. Voor alle feiten heeft de officier een onvoorwaardelijke celstraf van vier jaar geëist. De rechtbank doet op 29 januari uitspraak.