Vier personen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij schietpartij Leeuwarden

De politie heeft vier mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij op de Achter de Hoven in Leeuwarden. Bij de schietpartij werd een man vanuit een rijdende auto beschoten. Wat er precies is wordt nog onderzocht.

Zondag 2 juni meldde zich een 25-jarige man uit Leeuwarden met een kogelwond in het Medisch Centrum eveneens in Leeuwarden. De 25-jarige man werd in het ziekenhuis direct aangehouden in verband met de schietpartij. Hij is vandaag overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De andere drie verdachten werden in de loop van de dag aangehouden.

De politie gaat er op dit moment vanuit dat inzittenden van twee verschillende auto’s betrokken zijn geweest bij de schietpartij. Of er sprake is geweest van een vuurgevecht of dat er vanuit één auto is geschoten is vooralsnog niet duidelijk. De politie heeft één van de betrokken auto’s op kunnen sporen en in beslag genomen voor verder onderzoek. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: Politie