Vrouw des huizes legt bekentenis af in zoutzuur moorden

Eén van de verdachten in de zogenaamde zoutzuurmoorden heeft inmiddels bekend dat ze één van de twee slachtoffers heeft doodgeschoten. Het zou gaan om de moeder van het gezin L. Meerdere leden van deze familie worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de twee slachtoffers. De dochter des huizes is nog altijd voortvluchtig.

Mohammed Al Jader uit Schinveld werd in 2011 vermoord. Daarna zou zijn lichaam zijn opgelost in een ton met zoutzuur. Dit was een eerder slachtoffer ook al overkomen. Alan Gergeri werd in 2009 vermoord, nadat hij de jongste zoon Maurice uit het gezin L. zou hebben verkracht.

Naar nu blijkt heeft de vrouw des huizes een bekentenis afgelegd. Zij zou hebben verklaard Mohammed Al Jader te hebben doodgeschoten in 2011. Vandaag start het proces tegen de familie. De man, vrouw, hun twee zonen, hun dochter en een vriend van de familie staan terecht voor de moord op Mohammed Al Jader en Alan Gergeri.

Het motief voor de moorden zou zijn gelegen in de handel en/of kweek van wiet. Volgens de vrouw des huizes werd de familie afgeperst door Mohammed Al Jader. Het zou gaan om een wietplantage in de woning van hun dochter. Door vele problemen rond die wietplantage voelde de vrouw zich genoodzaakt om hem dood te schieten.