Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Viertal veroordeeld voor zware mishandeling met koevoet in Doetinchem

De rechtbank heeft een viertal veroordeeld voor een zware mishandeling met een koevoet.

Vier mannen uit Doetinchem zijn veroordeeld voor openlijke geweldpleging en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan een van de slachtoffers. Het incident vond plaats in mei 2020 op het Schouwburgplein in Doetinchem, toen het viertal een andere vriendengroep ontmoette.

Tijdens de confrontatie werd een van de slachtoffers met een koevoet geslagen, waardoor hij breuklijnen in zijn kaakbeen en een breuk in het jukbeen opliep. Het andere slachtoffer werd geslagen en geschopt, en liep blauwe plekken, schaafwonden en pijnlijke ribben op.

De rechtbank heeft nu cel- en taakstraffen opgelegd aan de mannen. De man die met de koevoet sloeg krijgt een gevangenisstraf van 6 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk, omdat volgens de rechtbank het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen. De 23-jarige man krijgt een taakstraf van 200 uur en de andere twee 21-jarige mannen moeten een werkstraf van 150 uur verrichten voor hun aandeel aan de openlijke geweldpleging.

Daarnaast moeten de mannen ook materiële schadevergoeding en smartengeld betalen aan de slachtoffers. Het slachtoffer dat zwaar lichamelijk letsel opliep ontvangt een smartengeld van 3.250 euro, terwijl het andere slachtoffer 1.250 euro smartengeld krijgt.

De veroordeelde mannen hebben laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.