Man (45) aangehouden voor reeks oplichtingen van hoogbejaarden in Amersfoort

De politie heeft een man aangehouden voor het oplichten van hoogbejaarde slachtoffers.

De politie in Amersfoort heeft een 45-jarige man aangehouden op verdenking van meerdere oplichtingspraktijken in de stad. De man zou bij meerdere woningen hebben aangebeld en zichzelf toegang hebben verschaft tot de woningen. Hierbij zijn meerdere hoogbejaarden het slachtoffer geworden.

De oplichter belde aan bij woningen en wist het vertrouwen van de bewoners te winnen door hen een verhaal op te hangen en om geld te vragen. Zo wist hij onder andere bij een 86-jarige en een 91-jarige bewoner binnen te komen en geld buit te maken. Ook wist hij bij een 72-jarige bewoner geld buit te maken, maar deze bewoner wist zijn portemonnee terug te krijgen na een heldhaftig optreden.

Na diverse meldingen startte de politie in Amersfoort een onderzoek naar de verdachte. Dit leidde tot zijn aanhouding na een nieuwe melding van een oplichting van een 71-jarige bewoner. De man werd kort na dit incident aangehouden en wordt momenteel verhoord. Er wordt onderzoek gedaan naar zijn betrokkenheid bij deze oplichtingen en mogelijke relaties tussen de verschillende gevallen.

De politie benadrukt het belang van waakzaamheid en het niet zomaar binnenlaten van vreemden in huis. Vooral kwetsbare ouderen zijn vaak het slachtoffer van dit soort praktijken. Bij twijfel wordt aangeraden om direct de politie te bellen.