Vijf aanhoudingen in onderzoek naar avondklokrellen Rotterdam na tips

De politie heeft vijf aanhoudingen verricht voor betrokkenheid bij de avondklokrellen in Rotterdam.

Er loopt al enige tijd een onderzoek naar relschoppers die betrokken waren bij de rellen op 25 januari in Rotterdam. Na tips en binnengekomen informatie wist de politie vijf verachten te traceren en aan te houden. Het gaat om een 26-jarige man uit Barendrecht en vier jongens uit Rotterdam Zuid (2 x 17, 18 en 20 jaar).

De 26-jarige man uit Barendrecht is aangehouden voor opruiing na plaatsen van berichten op social media. Een van de 17-jarige jongens is te zien op de beelden bij de vernielingen bij de Dirk en bij het gooien van stenen tegen politie. De andere 17-jarige jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de vernieling van een scooter op de Groene Hilledijk die later in brand is gevlogen.

De 18-jarige Rotterdammer is herkend als verdachte bij de vernielingen aan de Body Muscle. Tot slot is de 20-jarige Rotterdammer te zien op de beelden bij het omduwen van de container op de Groene Hilledijk. Bovendien is hij herkend als verdachte bij de vernielingen van een abri op Sandelingplein, aldus een woordvoerder van de politie..

Sinds de start van het onderzoek zijn tot nu toe zeventien verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de avondklokrellen in Rotterdam. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.