© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Doodgeschoten advocaat Wiersum had dag voor moord ruzie met Mocro Maffia kroongetuige

De Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. zou vlak voor de liquidatie van zijn advocaat Derk Wiersum, ruzie met hem hebben gehad.

Dat blijkt volgens de verdediging in de rechtszaak uit een verklaring van Wiersums weduwe die recent aan het strafdossier is toegevoerd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd de ruzie niet eerder gemeld omdat het niet relevant was. De kroongetuige en advocaat Wiersum zouden de ruzie nog dezelfde dag hebben bijgelegd.

Kroongetuige Nabil B. heeft in het Marengo-proces verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Er staan in totaal 17 verdachten terecht. Taghi de hoofdverdachte in het Marengo-proces, was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. Hij zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Taghi het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.