Vijf Amsterdammers in volledige beperkingen in onderzoek verdachte tassen Nijmegen

De politie heeft vijf Amsterdammers aangehouden in een onderzoek naar verdachte tassen in Nijmegen.

Op dinsdagavond wilde de politie een auto met vier inzittenden aan de kant zetten omdat het voertuig gestolen was en voorzien van valse kentekenplaten. De auto werd later rond middernacht aangetroffen in Nijmegen aan de Nieuwe Mollenhutseweg. De inzittenden waren inmiddels verdwenen en zijn er te voet vandoor gegaan. Mede dankzij oplettende getuigen, werden de vier verdachten ongeveer een uur later aangehouden aan Kanunnik Boenenstraat in Nijmegen. Bij de zoektocht werd ook een politiehelikopter ingezet.

Op basis van getuigenverklaringen is de politie er dinsdagnacht vanuit gegaan, dat de verdachten op hun vlucht één of meerdere tassen hadden gedumpt in Nijmegen.
Omdat de kans bestond dat in de tassen zaken kunnen zitten die gevaarlijk konden zijn, werd een oproep gedaan om uit te kijken naar de tassen en de politie te bellen mochten ze ergens worden aangetroffen. Ondanks een intensieve zoekactie zijn de tassen niet gevonden.

De politie deed verder onderzoek en heeft op woensdag in Amsterdam nog een vijfde verdachte aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid. Alle aangehouden mannen worden verdacht van het voorbereiden van een misdrijf en heling van een gestolen auto. Volgens onze bronnen zou het mogelijk om plofkrakers gaan. Het gaat om  een 20-jarige, twee 22-jarige, een 24-jarige en een 25-jarige man, allen afkomstig uit Amsterdam. De verdachten zitten momenteel in alle beperkingen.