Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van vijf jaar geëist tegen twee mannen die gepakt werden met koffers vol heroïne in een klein vliegtuigje.

Op 20 januari 2017 vertrokken twee Duitsers van 31 en 32 jaar oud in een vliegtuig vanaf het vliegveld in Teuge. Via het Duitse Dinslaken vliegt het duo vervolgens naar Engeland. De grenspolitie van Engeland heeft het vliegtuig van de mannen uitgekozen voor controle. Vlakbij de eindbestemming besluiten de twee om terug te vliegen.

Bij aankomst in Teuge werd het toestel gecontroleerd en doorzocht. In het vliegtuigje werden twee koffers met 60 kilo heroïne aangetroffen. De mannen verklaren dat zij een slecht gevoel hadden bij het vervoer van de koffers en dat dat de reden is dat ze zijn teruggevlogen. Volgens de verkeersleiding in Engeland zouden de mannen hebben gemeld dat er sprake was van een technisch probleem en dat ze daarom terug naar Nederland gingen. Van een technisch mankement bleek geen sprake te zijn.

De verdachten zeggen zelf niet te hebben geweten dat er heroïne in de koffers zat. Deze zouden zij de avond voor de vlucht hebben gekregen van een onbekend persoon. Volgens de mannen was hen verteld dat er bedrijfsdocumenten in de koffers zaten. De verdachten zeggen niet te weten wie de man is die hen de koffers gaf. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.